سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دبستان نرجس ناحیه 6 اصفهان
 
لینک دوستان

 

بیشتر دانش اموزان با آنکه دقت و تمرکز سر کلاس درس حاضر میشوند اما در مواقع تدریس معلم پس از چند دقیقه حواسشان کاملا برت میشود و زمانی به خود میایند که چند دقیقه از وقت کلاس گذشته است در حالی که انها ذهن خود را با افکار پراکنده مشغول کرده اند . حتما شما هم دانش اموزانی دیده اید که فقط سر کلاس به درس گوش میدهند و در خانه بسیار کم مطالعه میکنند و بر عکس انها کسانی هم هستند که ساعت هادر منزل مطالعه میکنند ولی همواره از نمره بایین خود مینالند. بنابراین میبینیم که زمان مطالعه مفید و تمرکزی که بر ان دارید اهمیت دارد . تکنیک هایی که دانش اموزان یا دانشجو با عمل کردن به انها میتواند حضوری موثر و متمرکز در کلاس داشته باشد :

 

1-همراهی با مدرس:

 

بسیار مهم است که خودتان را با سرعت نحوه و شیوه تدریس معلم یا استاد خود هماهنگ سازید و با او حرکت کنید.انچه در همراهی با مدرس مهم است در وهله اول خوب شنیدن است اکثر دانش اموزان با این اینکه صدای معلم رابه خوبی متوجه نمیشوند از اینکه از معلم بخواهند واضح تر صحبت کند واهمه دارند .

 

2-مبارزه با کمرویی:

 

هرگز به نگاهها و سخنان بیمورد همکلاسی هایتان توجه نکنید . بلکه با سوال کردن به موقع حضور فعال خود را تثبیت کنید .سوال کردن از معلم گناه نیست و نباید احساس گناهی را به همراه داشته باشد ، یادتان باشد که شما برای این به کلاس امده اید که مطلبی را فرا بگیرید و هدف معلم همین است .

 

3 شنونده ای فعال باشید :

 

بهترین راه برای این که شما یک شنوده فعال باشید این است که یادداشت بردارید. چه نیاز به ان را احساس میکنید چه نمیکنید . در یادداشت برداری باید به صورت اشاره ای و مختصر از واژه های کلیدی استفاده کنید .

فواید یادداشت برداری :

الف : با یادداشت برداری بار ذهنی شما در کلاس لحظه به لحظه خالی میشود .

ب : ذهن شما در حالت اماده باش قرار میگیرد و شما ازتمرکز حواس عالی ، برخوردار میشوید چون خود را ملزم میدانید هر چه را فرا میگیرید به سرعت روی کاغذ بیاورید.

ج : مانع از چرت زدن و خواب الودگی سر کلاس میشود .

 

4- پیش مطالعه :

 

همیشه یک درس از معلم خود جلوتر باشید و خود را عادت دهید که همیشه یک درس جلوتر از درس

کلاس را مطالعه کنید.

 

5 - علاقه :

 

هرچه علاقه شما به موضوع درسی و معلم بیشتر باشد درک موضوع درسی برای شما بیشتر میشود پس در صورت بی میلی ،حتما یک علاقه ساختگی توام با رضایت در خود ایجاد کنید .

 

6 - توجه به حرکات معلم :

 

بیشتر معلم ها برای گفتن مطالب اصلی یا تاکیدبر نکته ای مهم از حرکت های دست و صورت و تغییر لحن استفاده میکنند .

 

7- در ردیف های جلویی بنیشینید :

 

دانش اموزانی که خیلی زود تمرکز خود را از دست میدهند بهتر است در ردیف جلو بنیشینند . زیرا در میدان دید خود فقط معلم و تخته سیاه را خواهند داشت اما کسانی که در ردیف های دوم تا اخر کلاس مینشینند ، کوچکترین حرکات ردیف های جلویی را زیر نظر میگیرند و باعث حواس     پرتی انها میشود .

تاثیر معلم در تمرکز دانش اموز در کلاس :

1-قبل از شروع تدریس به دانش اموزبگوید پایان درس امروز چند سوال پرسیده میشود و به هر کس که پاسخ صحیح دهد امتیاز تعلق میگیرد .

2- برای اطمینان از تمرکز دانش اموزان باید به چهره یکایک انها نگاه کند .

3- نباید هنگام تدریس تند تند در کلاس قدم بزند به طور مدام دست و سر خود را حرکت دهد . زیرا حرکات اضافی تمرکز دانش اموزان را از بین میبرد .

4- در هنگام تدریس نباید تمام مدت یک جا بایستید برای ایستادن در جلوی کلاس بهتر است یکی از گوشه ها را انتخاب کنید . چون با این روش میتوانید تمام کلاس را زیر نظر داشته باشید.

 

8- رفتار کلاسی معلم که به یادگیری شاگرد ارتباط دارد:

 

1- روشنی توضیحات معلم .

2- انعطاف پذیری در روش اموزش.

3-اشتیاق در کار

4- احساس مسولیت در عمل ، تاکید بر یادگیری و فعالیت شاگردان .

5- دادن فرصت یادگیری به شاگردان .

6- استفاده از عقاید شاگردان ، تشویق شاگرد به اظهار نظر و تایید نظرات انها.

7-استفاده از مطالب سازمان دهنده شامل مرور کردن مطالب و ایجاد ارتباط بین مطالب درسی جدید

 .

9- طرح سوال هایی دارای سطوح مختلف از جمله سوال هایی با چه ؟ کجا ؟ چرا ؟ چگونه؟ شروع شوند .

 

تاثیر والدین: هر چه در محیط خانواده ، ارامش بیشتری وجود داشته باشد و رفتار والدین با دانش اموزان ارام تر باشد تمرکز و در نتیجه یادگیری او افزایش می یابد .بنابر این اگر دانش اموز ، مدت کوتاهی به مطالعه بپردازد مطالب به صورت پایدارتری در ذهن او نقش می بندد .

افراد زیر نباید به فرزندان خود درس بدهند :

الف :پدر و مادرهای مظطرب و وسواسی : اظطراب خود را به فرزندان منتقل

کرده و همین اظطراب ، سبب وسواس فکری و کاهش تمرکز میشود .

ب : والدین افسرده : انگیزه مطالعه و اعتماد به نفس دانش اموز را کاهش میدهند .ج: پدر و مادرهایی که از روش کنترل کردن دانش اموزان استفاده میکنند ، با این کار در او ایجاد نگرانی میکنند و همین نگرانی ، تمرکز او را کاهش میدهد .

تاثیر محیط : یکی از عوامل موثر در نشاط و تمرکز دانش اموزان ، وضعیت فیزیکی کلاس است .

فضای فیزیکی شامل : نور رنگ ، چیدمان نمیکت ها ، تهویه و تعداد دانش اموزان است .

1 – رنگ:محققان بر این باورند که هر یک ازرنگ ها، فواید خاص درمانی برای بدن انسان دارند . اطلاع از خواص درمانی مختلفی که به هر یک از رنگ ها نسبت داده شده است میتواند کمک شایانی به انتخاب صحیح انها هنگامه تهیه لوازم و طراحی دکوراسیون فضاهای مختلف کند . به عنوان مثال رنگ نارنجی ، باعث رفع خستگی میشود و رنگ سبز ، انرژی زا و ارام بخش است و اظطراب را از انسان دور کرده و موجب تمرکز و ارامش میشود .

2 – چیدمان نیمکت ها:برای ارتباط بیشتر دانش اموزان با یکدیگر و همچنین ارتباط موثر و چهره به چهره معلم با دانش اموزان ، میباید چیدمان صندلی ها به صورت دایره ای یا U     شکل باشد . این کار باعث میشود تمامی شاگردان درگیر درس شوند و حضوری فعال داشته باشند .

3 – تهویه و تعداد دانش اموزان :تهویه هوا باعث میشود به صورت مستمر ، هوای تازه و پر اکسیژن در جریان باشد و تنفس راحت تر انجام گردد و در نتیجه سبب سرزندگی و نشاط دانش اموزان شده ، ضمن اینکه تعداد انها باید نسبت به مساحت و فضای موجود متناسب باشد .


پیامک تبلیغاتی
[ چهارشنبه 92/11/16 ] [ 1:10 عصر ] [ معاونت آموزشی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

لینک های ویژه
امکانات وب


بازدید امروز: 61
بازدید دیروز: 340
کل بازدیدها: 333290